Založ si blog

62. ročník Spišských trhov

Čo Vás napadne ako prvé keď započujete slovné spojenie, východné Slovensko? No predsa zábava. Východniari sú známy tým, že sa vedia zabávať tak ako nik iný, nedá sa nesúhlasiť.

Každé mesto má, alebo usporiadava rôzne akcie pre najmenších, dospelých či seniorov, a to buď kultúrne podujatia alebo športové akcie kde je stále hojná účasť. Ja som konkrétne z okolia Košíc, a môžem povedať že to mesto žije 24 hodín denne, 7 dní v týždni. V Košiciach sa rozhodne nudiť nedá pretože sa tu stále niečo deje, stále sa koná nejaké podujatie, ako som spomínal, od kultúrnych až po športové akcie a to je len dobré pre miestnych košičanov, a aj turistov ktorí sa tu nudiť nemôžu.

SNV

 

V tomto blogu sa presunieme do krásneho mestečka v Košickom kraji, a to do Spišskej Novej Vsi, kde som mal cez víkend konkrétne v sobotu možnosť navštíviť Spišské trhy,  a to presne ich 62. ročník. Tieto trhy sú jedny z najstarších podujatí tohto druhu na Slovensku a trvajú 4 dni, čo je dosť slušné. Ja osobne som na väčších trhoch ako sú tie Spišské nebol, a som rád že som mal možnosť navštíviť toto podujatie, a vychutnať si bohatý kultúrny program. Trhy zdobí nespočetné množstvo stánkov kde si každý príde na svoje. Predávalo sa tam tuším všetko od oblečenia, doplnkov, remeselníckych výrobkov až po skvelú a chutnú gastronómiu. Samozrejme nemohli chýbať atrakcie vo forme kolotočov, jeden z nich som aj vyskúšal a stálo to zato. Takže milovníci adrenalínu si prišli na svoje. Trhy mali hojnú účasť, a uličkami medzi stánkami sa bolo ťažko predrať ale samozrejme šlo to.

V neskorších hodinách, približne pár minút po 18:00 došlo o oficialnému otvoreniu Spišských trhov za účasti zástupcov partnerských miest Spišskej Novej Vsi. Spišské trhy otváral primátor a viceprimátorka mesta Spišská Nová Ves spolu s primátorom mesta Košice, Richardom Rašim. Týmto slávnostným aktom sa trhy oficiálne otvorili.

foto

Zábave, nakupovaniu, dobrému jedlu a aperitívu sa mohlo holdovať až do ranných hodín. Toto podujatie ma prijemne prekvapilo a určite by som sa nebránil zúčastniť sa aj ďalšieho ročníka Spišských trhov.

Košice nasledujú Viedeň! ! !

16.01.2018

Určite všetci viete že v Košiciach prebieha najväčšia rekonštrukcia v histórií mesta, a práve teraz rekonštrukcia električkových tratí na území sídliska Košice-Západ, teda pre domácich “Terasa”, v úseku od Amfiteátra až po električkovú zastávku, ktorá nesie názov Bardejovská. Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá sa po celozávodnej dovolenke [...]

HODY v Metropole Východu!

19.12.2017

Ako každý vie, hlavnú úlohu počas Vianoc v Košiciach nezohráva len krásny a majestátny Vianočný stromček, nádherná výzdoba alebo ľadové kráľovstvo, ale práve Vianočné trhy.Vianočné trhy v centre mesta, správne povedané v historickom centre Starého mesta, sú už tradičnou pýchou, výzdobou, priam spestrením pekných chvíľ pred, a počas Vianočných sviatkov v [...]

Metropola VÝCHODU opäť o krok v pred ! !!

02.08.2017

Určite si pamätáte rekonštrukciu električkových trati v Košiciach, ktorá sa robila takmer po štvrť storočí, a začala sa v roku 2015. Bol to náročný proces, ktorý stál pevné nervy asi všetkých, od vedenia mesta, občanov, až po turistov, ktorí do mesta Košice zavítali aj keď prebiehala masívna rekonštrukcia a modernizácia električkových trati. Bol to náročný [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

adamstecak

Východ Slovenska a jeho obyvateľov treba spoznať, až potom si o nich utvoriť názor :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 92841x
Priemerná čítanosť článkov: 7737x

Autor blogu

Kategórie