Založ si blog

Metropola VÝCHODU opäť o krok v pred ! !!

Určite si pamätáte rekonštrukciu električkových trati v Košiciach, ktorá sa robila takmer po štvrť storočí, a začala sa v roku 2015. Bol to náročný proces, ktorý stál pevné nervy asi všetkých, od vedenia mesta, občanov, až po turistov, ktorí do mesta Košice zavítali aj keď prebiehala masívna rekonštrukcia a modernizácia električkových trati. Bol to náročný proces taktiež aj z finančnej stránky, ale do Košíc sa podarilo doniesť financie, a to okolo 80 miliónov €, aby táto rekonštrukcia mohla byť zrealizovaná a bol to naozaj slušný balík. Čo sa týka financií tak v rámci modernizácie električkových tratí sa investovalo 250 000 000 € a Košice nakúpili nové električky, autobusy, a elektrobusy, ktoré majú Košice ako jediné mesto na Slovensku v hojnom počte a to konkrétne 14 elektrobusov.

ebke

Keďže to bolo niečo nové pre všetkých košičanov, tak samozrejme sa to neobišlo bez nadávok, agresívnych poznámok a odsudzovania samotného procesu modernizácie. Čo už, patrí to k tomu. Ale na druhej strane tie dopravné obmedzenia mali predsa svoj význam, a už len na pomyslenie sme sa mohli povzbudiť slovami, „vydržíme toto zložité dopravné obdobie a najbližších 30 rokov máme pokoj, a môžme chodiť novými električkami po nových tratiach.“ Mesto touto modernizáciu električkových trati urobilo výrazný progres vo svojom vývoji.

Po úspešnej rekonštrukcii na úseku Staničné námestie – Námestie maratónu mieru bolo jasné, že v ďalších rokoch príde rekonštrukcia aj ďalších úsekov, a potom pravdepodobne kompletne celého mesta.

Minulého roku, roku 2016 sa začala modernizácia električkových trati na ďalších úsekoch. A sú to úseky, križovatka VSS, obratisko na ulici Boženy Nemcovej a spolu s ním aj Zimná a Komenského ulica. Určite pri započutí, alebo prečítaní informácie že sa bude rekonštruovať jeden z najkomplikovanejších a najviac dopravne zaťažených úsekov vo viacerých z nás „cuklo“, že ako sa to zvládne, keďže denne touto križovatkou prejde takmer 60 000 áut, spolu aj s nákladnými autami a to nehovoriac aj o obmedzení MHD touto križovatkou. Len tak pre zaujímavosť, križovatka VSS má osem električkových výhybiek!!!

met2met1

zimna

 

 

 

 

 

Všetky potrebné opatrenia na zaistenie dopravy okolo križovatky sa úspešne vykonali. Električky boli nahradené na tomto úseku autobusovými linkami. Opatrenia ako obchádzkové trasy, ktoré vypracoval pán Ing. Titl, boli dobre vyriešené, a tak bola vodičom zrealizovaná bezproblémová obchádzka, taktiež dobre to zorganizovali dopravný policajti a hlavne to skvelo zvládli košičania.

k

k2

 

 

 

 

 

 

 

Mesto sa opäť odvážne pustilo do náročnej rekonštrukcie, ale hlavne s chladnou hlavou a zvládlo to na výbornú, spolu so spoľahlivou spoločnosťou, ktorá stavbu vykonala.

Križovatka VSS by mala byť otvorená po jej kontrole a schválení. Dokončené je už obratisko na ulici Boženy Nemcovej, a taktiež dokončená je aj ulica Zimná.

Keďže na Komenského ulici sa začalo rekonštruovať neskôr, tak termín ukončenia je stanovený tak aby sa všetko úspešne stihlo do Medzinárodného Maratónu Mieru.

 

Košice nasledujú Viedeň! ! !

16.01.2018

Určite všetci viete že v Košiciach prebieha najväčšia rekonštrukcia v histórií mesta, a práve teraz rekonštrukcia električkových tratí na území sídliska Košice-Západ, teda pre domácich “Terasa”, v úseku od Amfiteátra až po električkovú zastávku, ktorá nesie názov Bardejovská. Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá sa po celozávodnej dovolenke [...]

HODY v Metropole Východu!

19.12.2017

Ako každý vie, hlavnú úlohu počas Vianoc v Košiciach nezohráva len krásny a majestátny Vianočný stromček, nádherná výzdoba alebo ľadové kráľovstvo, ale práve Vianočné trhy.Vianočné trhy v centre mesta, správne povedané v historickom centre Starého mesta, sú už tradičnou pýchou, výzdobou, priam spestrením pekných chvíľ pred, a počas Vianočných sviatkov v [...]

62. ročník Spišských trhov

18.07.2017

Čo Vás napadne ako prvé keď započujete slovné spojenie, východné Slovensko? No predsa zábava. Východniari sú známy tým, že sa vedia zabávať tak ako nik iný, nedá sa nesúhlasiť. Každé mesto má, alebo usporiadava rôzne akcie pre najmenších, dospelých či seniorov, a to buď kultúrne podujatia alebo športové akcie kde je stále hojná účasť. Ja som konkrétne [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

adamstecak

Východ Slovenska a jeho obyvateľov treba spoznať, až potom si o nich utvoriť názor :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 92823x
Priemerná čítanosť článkov: 7735x

Autor blogu

Kategórie