Založ si blog

HODY v Metropole Východu!

Ako každý vie, hlavnú úlohu počas Vianoc v Košiciach nezohráva len krásny a majestátny Vianočný stromček, nádherná výzdoba alebo ľadové kráľovstvo, ale práve Vianočné trhy.Vianočné trhy v centre mesta, správne povedané v historickom centre Starého mesta, sú už tradičnou pýchou, výzdobou, priam spestrením pekných chvíľ pred, a počas Vianočných sviatkov v Košiciach. Vianočné trhy ponúkajú množstvo chutných jedál. Vyberať je naozaj z čoho, o varenom víne a lahodnej medovine nehovoriac.

Každý rok sa na Vianočné trhy dostane nejaká novinka, či už vo forme jedál alebo nápojov. Osobne ma tento rok skvelou chuťou z nápojov prekvapila bylinková medovina v stánku “U Tokaja”, tá stojí naozaj za vyskúšanie. Počet stánkov na Vianočných trhoch sa výrazne z roka na rok nejak výrazne nemení. Trhy sa tiahnu od Immaculaty takmer až po Prior, terajšie “malé” Tesco.

Súčasťou Vianočných trhov je aj verejná zbierka a to primátorský charitatívny punč, ktorý podáva osobne primátor mesta na hlavnej ulici, a to Richard Raši. Výťažok z tejto zbierky poputuje tým, ktorí to najviac potrebujú. Tento rok sa podarila už vyzbierať naozaj slušná čiastka, viac ako 3000€, a to konkrétne v piatok 15.12.2017. Ukázalo sa, že ľudia z východu si vedia vzájomne pomáhať. Ďalšou symbolikou týchto trhov je aj Anjelská kapustnica, ktorej výťažok putuje do neziskovej organizácie Úsmev ako dar, ktorá podporuje deti v detských domovoch, a časť zo zbierky dostane aj Psychosociálne centrum v Košiciach. Vianočné trhy na hlavnej ulici začínajú 5. decembra a končia 23.decembra 2017.

 

Trhy sú prijemným spestrením voľných chvíľ a víkendov s rodinou a priateľmi. Určite neváhajte a navštívte trhy pokiaľ sa ešte dá, a užite si tak Vianočnú atmosféru v Košiciach.

Košice nasledujú Viedeň! ! !

16.01.2018

Určite všetci viete že v Košiciach prebieha najväčšia rekonštrukcia v histórií mesta, a práve teraz rekonštrukcia električkových tratí na území sídliska Košice-Západ, teda pre domácich “Terasa”, v úseku od Amfiteátra až po električkovú zastávku, ktorá nesie názov Bardejovská. Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá sa po celozávodnej dovolenke [...]

Metropola VÝCHODU opäť o krok v pred ! !!

02.08.2017

Určite si pamätáte rekonštrukciu električkových trati v Košiciach, ktorá sa robila takmer po štvrť storočí, a začala sa v roku 2015. Bol to náročný proces, ktorý stál pevné nervy asi všetkých, od vedenia mesta, občanov, až po turistov, ktorí do mesta Košice zavítali aj keď prebiehala masívna rekonštrukcia a modernizácia električkových trati. Bol to náročný [...]

62. ročník Spišských trhov

18.07.2017

Čo Vás napadne ako prvé keď započujete slovné spojenie, východné Slovensko? No predsa zábava. Východniari sú známy tým, že sa vedia zabávať tak ako nik iný, nedá sa nesúhlasiť. Každé mesto má, alebo usporiadava rôzne akcie pre najmenších, dospelých či seniorov, a to buď kultúrne podujatia alebo športové akcie kde je stále hojná účasť. Ja som konkrétne [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

adamstecak

Východ Slovenska a jeho obyvateľov treba spoznať, až potom si o nich utvoriť názor :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 93501x
Priemerná čítanosť článkov: 7792x

Autor blogu

Kategórie