Založ si blog

HODY v Metropole Východu!

Ako každý vie, hlavnú úlohu počas Vianoc v Košiciach nezohráva len krásny a majestátny Vianočný stromček, nádherná výzdoba alebo ľadové kráľovstvo, ale práve Vianočné trhy.Vianočné trhy v centre mesta, správne povedané v historickom centre Starého mesta, sú už tradičnou pýchou, výzdobou, priam spestrením pekných chvíľ pred, a počas Vianočných sviatkov v Košiciach. Vianočné trhy ponúkajú množstvo chutných jedál. Vyberať je naozaj z čoho, o varenom víne a lahodnej medovine nehovoriac.

Každý rok sa na Vianočné trhy dostane nejaká novinka, či už vo forme jedál alebo nápojov. Osobne ma tento rok skvelou chuťou z nápojov prekvapila bylinková medovina v stánku “U Tokaja”, tá stojí naozaj za vyskúšanie. Počet stánkov na Vianočných trhoch sa výrazne z roka na rok nejak výrazne nemení. Trhy sa tiahnu od Immaculaty takmer až po Prior, terajšie “malé” Tesco.

Súčasťou Vianočných trhov je aj verejná zbierka a to primátorský charitatívny punč, ktorý podáva osobne primátor mesta na hlavnej ulici, a to Richard Raši. Výťažok z tejto zbierky poputuje tým, ktorí to najviac potrebujú. Tento rok sa podarila už vyzbierať naozaj slušná čiastka, viac ako 3000€, a to konkrétne v piatok 15.12.2017. Ukázalo sa, že ľudia z východu si vedia vzájomne pomáhať. Ďalšou symbolikou týchto trhov je aj Anjelská kapustnica, ktorej výťažok putuje do neziskovej organizácie Úsmev ako dar, ktorá podporuje deti v detských domovoch, a časť zo zbierky dostane aj Psychosociálne centrum v Košiciach. Vianočné trhy na hlavnej ulici začínajú 5. decembra a končia 23.decembra 2017.

 

Trhy sú prijemným spestrením voľných chvíľ a víkendov s rodinou a priateľmi. Určite neváhajte a navštívte trhy pokiaľ sa ešte dá, a užite si tak Vianočnú atmosféru v Košiciach.

Košice nasledujú Viedeň! ! !

16.01.2018

Určite všetci viete že v Košiciach prebieha najväčšia rekonštrukcia v histórií mesta, a práve teraz rekonštrukcia električkových tratí na území sídliska Košice-Západ, teda pre domácich “Terasa”, v úseku od Amfiteátra až po električkovú zastávku, ktorá nesie názov Bardejovská. Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá sa po celozávodnej dovolenke [...]

Metropola VÝCHODU opäť o krok v pred ! !!

02.08.2017

Určite si pamätáte rekonštrukciu električkových trati v Košiciach, ktorá sa robila takmer po štvrť storočí, a začala sa v roku 2015. Bol to náročný proces, ktorý stál pevné nervy asi všetkých, od vedenia mesta, občanov, až po turistov, ktorí do mesta Košice zavítali aj keď prebiehala masívna rekonštrukcia a modernizácia električkových trati. Bol to náročný [...]

62. ročník Spišských trhov

18.07.2017

Čo Vás napadne ako prvé keď započujete slovné spojenie, východné Slovensko? No predsa zábava. Východniari sú známy tým, že sa vedia zabávať tak ako nik iný, nedá sa nesúhlasiť. Každé mesto má, alebo usporiadava rôzne akcie pre najmenších, dospelých či seniorov, a to buď kultúrne podujatia alebo športové akcie kde je stále hojná účasť. Ja som konkrétne [...]

gaza, izrael, palestína

Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynulo najmenej 30 ľudí

27.07.2024 15:16

Nálety sa udiali v čase, keď sa izraelskí vyjednávači pripravovali na stretnutie s medzinárodnými sprostredkovateľmi, aby prediskutovali navrhované prímerie s Hamasom.

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Orbán

Orbán: Pripravme sa na to, že Ukrajina sa nestane členom EÚ, ani NATO

27.07.2024 13:20

Maďarský premiér podotkol, že v rusko-ukrajinskej vojne majú obe strany brutálne straty, no napriek tomu sa nechcú dohodnúť.

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

adamstecak

Východ Slovenska a jeho obyvateľov treba spoznať, až potom si o nich utvoriť názor :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 95628x
Priemerná čítanosť článkov: 7969x

Autor blogu

Kategórie