Založ si blog

Košice nasledujú Viedeň! ! !

Určite všetci viete že v Košiciach prebieha najväčšia rekonštrukcia v histórií mesta, a práve teraz rekonštrukcia električkových tratí na území sídliska Košice-Západ, teda pre domácich “Terasa”, v úseku od Amfiteátra až po električkovú zastávku, ktorá nesie názov Bardejovská. Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá sa po celozávodnej dovolenke pustila opäť do realizácie.

Rekonštrukciam v Košiciach ešte neodzvonilo pretože sa bude pokračovať aj v ďalších ešte nezrekonštruovaných úsekoch. Na prvý pohľad si človek povie “och to ako vyzerá, trvá to večnosť”. Pravda je však taká, že Košice dostávajú nádych moderného mesta, pre mňa obľúbený názov “Metropola Východu” a tým sa aj skvalitní hromadná doprava, a pripomínam opäť že je to najrozsiahlejšia rekonštrukcia v histórií mesta.

A tu prichádza novinka, ktorou sa Košice budú môcť pochváliť, a priblížia sa ostatným Európskym veľkomestám. Konkrétne v mestskej časti Košice-Západ sa na zastávke Kino Družba bude riešiť doprava podľa Viedenského typu, t.j. že sa zastávky autobusov zrušia a zjednotia sa s električkovými, a mestská hromadná doprava a jej prostriedky budú jazdit spoločne po koľajniciach. Týmto riešením sa zamedzí hustej doprave, ktorú zapríčiňujú autobusy mestskej hromadnej dopravy a pre vodičov tak bude cesta prejazdnejšia a autobusy nebudu motoristom prekážať.

Takéto riešenie mestskej hromadnej dopravy je už zaužívané v Európskych veľkomestách ako Viedeň, Praha, Budapešť, Krakow či Varšava a mnoho ďalších. Verme že sa v Košiciach takto riešená doprava rozšíri. Košice budu bližšie k Európskym veľkomestám a zjednoduší sa tak aj doprava pre motoristov.

HODY v Metropole Východu!

19.12.2017

Ako každý vie, hlavnú úlohu počas Vianoc v Košiciach nezohráva len krásny a majestátny Vianočný stromček, nádherná výzdoba alebo ľadové kráľovstvo, ale práve Vianočné trhy.Vianočné trhy v centre mesta, správne povedané v historickom centre Starého mesta, sú už tradičnou pýchou, výzdobou, priam spestrením pekných chvíľ pred, a počas Vianočných sviatkov v [...]

Metropola VÝCHODU opäť o krok v pred ! !!

02.08.2017

Určite si pamätáte rekonštrukciu električkových trati v Košiciach, ktorá sa robila takmer po štvrť storočí, a začala sa v roku 2015. Bol to náročný proces, ktorý stál pevné nervy asi všetkých, od vedenia mesta, občanov, až po turistov, ktorí do mesta Košice zavítali aj keď prebiehala masívna rekonštrukcia a modernizácia električkových trati. Bol to náročný [...]

62. ročník Spišských trhov

18.07.2017

Čo Vás napadne ako prvé keď započujete slovné spojenie, východné Slovensko? No predsa zábava. Východniari sú známy tým, že sa vedia zabávať tak ako nik iný, nedá sa nesúhlasiť. Každé mesto má, alebo usporiadava rôzne akcie pre najmenších, dospelých či seniorov, a to buď kultúrne podujatia alebo športové akcie kde je stále hojná účasť. Ja som konkrétne [...]

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

adamstecak

Východ Slovenska a jeho obyvateľov treba spoznať, až potom si o nich utvoriť názor :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 93489x
Priemerná čítanosť článkov: 7791x

Autor blogu

Kategórie