Založ si blog

TOTO nemajú ani Bratislavčania! Až do 60 destinácií sveta poletíme z Košíc a celého východu.

Poľské aerolínie prepoja Košice prestupom vo Varšave so 60-timi destináciami na troch kontinentoch – v Európe, Severnej Amerike (USA, Kanada) a Ázii (Japonsko a Čína). Pre nás Východniarov to znamená, že aj keď ešte nemáme dokončenú diaľnicu, máme fungujúci vzdušný most do sveta. Na Východ Slovenska už nie je ďaleko. Rozlietané Košice tak otvárajú svet všetkým východniarom, od Rožňavy, Trebišova, Michaloviec, Popradu, Prešova, Sniny, až po Humenné!

 

Poľský letecký prepravca LOT nám od 29. marca 6x týždenne letom do Varšavy ponúkne spojenie s krátkymi prestupmi do takých miest, akými sú v Európe Paríž, Londýn, Brusel, Mníchov, Frankfurt, Düsseldorf a Štokholm. Ráno o 5:35 môže ktorýkoľvek východniar nasadnúť na palubu lietadla v Košiciach, v hlavnom meste Poľska počkať 30-50 minút na prípoj (do Bruselu len 30 minút, do Mníchova 35 minút) a večer o 22:35 sme z Varšavy späť.

 

V Košiciach sa podarilo za 5 rokov rozlietať toľko destinácií, čo nedokázalo ani Bratislavské letisko 🙂 Richard Raši sa dušoval v roku 2011, že keď sa stane primátorom, využije kontakty a prepojí Košice s celým svetom a všetci si ťukali na čelo, že to možné nie je a je to len ďalší sľub… OPAK sa stal pravdou a slovo dodržal! Po linkách z Košíc do Bristolu, Londýna, Sheffieldu, Milána, Viedne a Kyjeva pribudne na jar ešte nemecké mesto a košické letisko získalo pre Košice a východné Slovensko už tretieho leteckého sieťového dopravcu LOT. Wizz Air začal pravidelne lietať z Košíc v septembri 2013 a už v auguste 2015 oslavoval 200-tisíceho pasažiera, ktorý využil niektorú z pravidelných leteckých liniek tejto spoločnosti do alebo z Košíc. Zaujímavé tiež je, že len za rok 2015 prešlo bránami letiska vyše 410 000 cestujúcich, čo predstavuje v porovnaní s predchádzajúcim rokom 15-percentný nárast. Aj za týmto je nárast turizmu na celom východe.

23.apríla tohto roka sa bude bežať v rámci Európskeho mesta športu 2016 na pristávacej a vzletovej dráhe Letiska Košice za svetiel pristaveného Boeingu unikátny beh – Runway Run. Nič také na Slovensku doteraz nikto nezorganizoval. Čítal som, že už teraz je o tento beh obrovský záujem. Myslím, že je v tomto spojení veľká symbolika. Košice sú totiž skvele rozbehnuté a vďaka nim má cele východné Slovensko dobre našliapnuté do budúcnosti. Aj my, Východniari. Je to skrátka dobrý pocit, keď sa veci hýbu a navyše správnou cestou.

Košice nasledujú Viedeň! ! !

16.01.2018

Určite všetci viete že v Košiciach prebieha najväčšia rekonštrukcia v histórií mesta, a práve teraz rekonštrukcia električkových tratí na území sídliska Košice-Západ, teda pre domácich “Terasa”, v úseku od Amfiteátra až po električkovú zastávku, ktorá nesie názov Bardejovská. Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá sa po celozávodnej dovolenke [...]

HODY v Metropole Východu!

19.12.2017

Ako každý vie, hlavnú úlohu počas Vianoc v Košiciach nezohráva len krásny a majestátny Vianočný stromček, nádherná výzdoba alebo ľadové kráľovstvo, ale práve Vianočné trhy.Vianočné trhy v centre mesta, správne povedané v historickom centre Starého mesta, sú už tradičnou pýchou, výzdobou, priam spestrením pekných chvíľ pred, a počas Vianočných sviatkov v [...]

Metropola VÝCHODU opäť o krok v pred ! !!

02.08.2017

Určite si pamätáte rekonštrukciu električkových trati v Košiciach, ktorá sa robila takmer po štvrť storočí, a začala sa v roku 2015. Bol to náročný proces, ktorý stál pevné nervy asi všetkých, od vedenia mesta, občanov, až po turistov, ktorí do mesta Košice zavítali aj keď prebiehala masívna rekonštrukcia a modernizácia električkových trati. Bol to náročný [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

adamstecak

Východ Slovenska a jeho obyvateľov treba spoznať, až potom si o nich utvoriť názor :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 92837x
Priemerná čítanosť článkov: 7736x

Autor blogu

Kategórie