Založ si blog

Reštartuje zlatú éru Košického futbalu nový štadión?

 

Prvé výkopové práce na stavbe nového futbalového štadióna v Košiciach už začali! Po tom, ako v Trnave otvorili City Arénu a v Bratislave našli spôsob, ako postaviť Národný futbalový štadión, bude aj u nás na východnom Slovensku prvý a ešte dlhé roky jediný moderný, typicky futbalový štadión, bez atletickej dráhy, s krytými tribúnami a zázemím pre hráčov a divákov, aké si v 21. storočí zaslúžia a obzvlášť v metropole východného Slovenska. Trnava a Bratislava nám uchmatli prvenstvo v kapacite návštevníkov na nových štadiónoch, ale to sa pri futbalovom lobingu stáva, aj keď si za to môžeme naozaj sami, veď keby na štadióne v Čermeli bol pretlak divákov tak je jasné, že to potrebujeme. Pri obsadenosti 1000 ľudí na šlágre kola je to málo, no Košiciam bude pre dôstojný futbal stačiť aj kapacita viac ako 9000 divákov. Podstatné je z pre plnených tribún počuť KOŠICE DO TOHO! 🙂

 

Košická futbalová aréna

Košická futbalová aréna

 

Futbal už nie je len najpopulárnejší šport na svete. V dobe vyspelých informačných technológií je to aj obrovský fenomén, v ktorom sa točia astronomické sumy peňazí za prestupy hráčov a televízne práva. Vďaka svojej sledovanosti a rozšíreniu na celej planéte dokáže tento fenomén hráčovi, klubu, mestu a krajine, v ktorej úspešne pôsobí, získať neskutočné meno a následné profity z reklamy a propagácie. Aj ten, kto nepozná ani jedno z pravidiel futbalu a tento šport ho vôbec nezaujíma, určite už počul o Messim, Ronaldovi, alebo predtým o Pelém a Maradonovi.

 

Po archeologickom prieskume začnú stavať

Po archeologickom prieskume začnú stavať

 

 

Úspech slovenskej futbalovej reprezentácie a jej historický postup na budúcoročné Majstrovstvá Európy vo Francúzsku ukázal, že tento fenomén dokáže nadchnúť nielen národy, ktoré futbal vášnivo milujú ako sú Brazílčania, Argentínčania, Taliani, Španieli alebo Angličania. Dokáže parádne potešiť aj nás Slovákov. Preto je dôležité, aby sme mali u nás futbalové štadióny, za ktoré sa už nebudeme pred svetom a ani sami pred sebou hanbiť. Veď za náš futbal sa už hanbiť nemusíme. Slovenskí hráči sú hviezdami v takých mančaftoch, akými sú FC Liverpool a SSC Neapol. Naša reprezentácia porazila v Žiline majstrov sveta a Európy zo Španielska. Tak si myslím, že aj my u nás doma by sme mali – obrazne povedané – poraziť našu malosť a malovernosť. Je na mieste tešiť sa z toho, že fenomén futbalu na Slovensku ožíva. Že máme možnosti dostať do tradičných futbalových kútov Slovenska peniaze vďaka  vláde, ktorá si to uvedomuje a podporuje výstavbu moderných futbalových stánkov na Slovensku. Košice dostali vďaka vládnej dotácii cez Slovenský futbalový zväz viac ako 4 milióny € na kompletné zastrešenie štadióna tribúnami a mesto s jeho predstaviteľmi sa nezľaklo, ale využilo príležitosť a zohnalo ďalších 8 miliónov na dostavbu kompletného štadióna pre všetkých, ktorí tomuto športu veria a žijú ním, pretože len kvalitné športové stánky akým Košická futbalová aréna určite bude, dokážu vychovať generácie kvalitných hráčov a fanúšikov.

 

1.FC Košice v čase najväčšej slávy

1.FC Košice v čase najväčšej slávy

 

Vďaka dotačnému programu vlády bude aj v Košiciach konečne dôstojná futbalová aréna. Je možno symbolické, že v bývalom Všešportovom areáli (VŠA). Práve v týchto miestach ešte naši rodičia videli hrať v 70-tych rokoch legendy, kde začala výhrou nad vtedajším Sovietskym zväzom cestu za zlatom v Belehrade a ziskom titulu Majstrov Európy 1976 reprezentácia Československa, ukončenú legendárnou penaltou Antonína Panenku. Ale spomeňme si aj na to ako tu hral Manchester United, alebo Juventus Turín a AC Miláno aj proti vtedajšiemu 1.FC Košice. Možno, že už onedlho, po 40-tich rokoch, začnú na novučičkom štadióne svoju zlatú cestu za nejakým titulom alebo aspoň finálovou účasťou súčasní slovenskí reprezentanti. A my všetci budeme na krytej tribúne pritom!

Košice nasledujú Viedeň! ! !

16.01.2018

Určite všetci viete že v Košiciach prebieha najväčšia rekonštrukcia v histórií mesta, a práve teraz rekonštrukcia električkových tratí na území sídliska Košice-Západ, teda pre domácich “Terasa”, v úseku od Amfiteátra až po električkovú zastávku, ktorá nesie názov Bardejovská. Rekonštrukciu realizuje spoločnosť Eurovia SK, ktorá sa po celozávodnej dovolenke [...]

HODY v Metropole Východu!

19.12.2017

Ako každý vie, hlavnú úlohu počas Vianoc v Košiciach nezohráva len krásny a majestátny Vianočný stromček, nádherná výzdoba alebo ľadové kráľovstvo, ale práve Vianočné trhy.Vianočné trhy v centre mesta, správne povedané v historickom centre Starého mesta, sú už tradičnou pýchou, výzdobou, priam spestrením pekných chvíľ pred, a počas Vianočných sviatkov v [...]

Metropola VÝCHODU opäť o krok v pred ! !!

02.08.2017

Určite si pamätáte rekonštrukciu električkových trati v Košiciach, ktorá sa robila takmer po štvrť storočí, a začala sa v roku 2015. Bol to náročný proces, ktorý stál pevné nervy asi všetkých, od vedenia mesta, občanov, až po turistov, ktorí do mesta Košice zavítali aj keď prebiehala masívna rekonštrukcia a modernizácia električkových trati. Bol to náročný [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

adamstecak

Východ Slovenska a jeho obyvateľov treba spoznať, až potom si o nich utvoriť názor :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 93513x
Priemerná čítanosť článkov: 7793x

Autor blogu

Kategórie